آیا تا به حال شده که در یک فروشگاه به کسی خیره شوید و در حالی که تلاش میکنید نام او را به خاطر بیاورید، موفق نشوید؟ قطعا برای همه ما گاهی این اتفاق افتاده است. هرچند مغز ما قویترین رایانه در سیاره زمین محسوب میشود اما این رایانه قدرتمند نیز گاهی به خطا میرود. پژوهشگران روشهای مختلفی را برای سوپرشارژ کردن و افزایش کارآیی مغز ارائه کردهاند که در این مطلب سادهترین آنها ارائه شده تا هر فردی بتواند به محض احساس نیاز، به آنها دسترسی داشته باشد به کار گیرد و از مزایایشان بهرهمند شود:
? بادام بخورید : بادام حافظه را تقویت میکند و اگر در ترکیب با شیر، قبل از رفتن به رختخواب و یا پس از برخاستن از خواب به هنگام صبح مصرف شود تاثیر بهتری دارد.
? آب سیب بنوشید: پژوهشگران دانشگاه ماساچوست لوول نشان دادهاند؛ آب سیب تولید نوعی انتقال دهنده عصبی حیاتی موسوم به استیلکولین را در مغز افزایش داده و از این طریق قدرت حافظه را نیز تشدید میکند.
? خوب بخوابید: تحقیقات نشان میدهد که حافظه بلند مدت در طول خواب با پخش مجدد تصاویر تجربه شده در روز تقویت میشود.
? از تفریحات ساده لذت ببرید: استرس قدرت مغزی ما را تحلیل می برد.سعی کنید برای خود عادتهای ساده تفریحی در طول روز تعیین کنید تا بتوانید به کمک آنها استرس را از ذهن خود پاک نمایید.
برخی از این تفریحات ساده و مفید برای ذهن، بدن و روان عبارتند از: گوش دادن به موسیقی مورد علاقه، بازی با کودکان، قدردانی از دیگران، پیاده روی، دوچرخه سواری و یا شنا.
? ذهن خود را ورزش دهید: همانطور که ورزش جسمی برای بهرهمندی از یک بدن قوی و سالم ضروری است ورزش ذهنی نیز به همین اندازه حائز اهمیت است تا بتوانید ذهنی تیز و فعال داشته باشید. آیا تا به حال توجه کردهاید که چرا کودکان قدرت مغزی قویتری نسبت به افراد بالغ دارند؟ چون کودکان ذهنی بازیگوش دارند و چنین ذهنی توان حافظه را بالا میبرد. برای رسیدن به این توانایی میتوانید پازل یا جدول حل کنید.
? یوگا یا مدیتیشن انجام دهید: یوگا و مدیتیشن استرس را تخلیه میکند. استرس قاتل حافظه است اما یوگا و مدیتیشن با کاهش استرس، پایین آوردن فشار خون، کاهش سرعت تنفس، کاهش سرعت متابولیسم و آزاد کردن تنش از ماهیچهها، ذهن را تقویت میکند.
? مصرف مواد قندی را کاهش دهید: قند غذا نیست بلکه شکلی از کربوهیدرات است که یک انرژی واهی تولید میکند. مصرف زیاد مواد قندی باعث بروز علائم عصبی و رنج آور، ضعف حافظه و سایر اختلالات عصبی می شود.
? از گندم سبوس دار استفاده کنید : گندم سبوسدار حاوی لسیتین است. این ماده، مشکل سخت شدن سرخرگها را آسان میکند و از این طریق موجب بهبود عملکرد مغز می شود.
? شبها غذای سبک بخورید : خوردن غذای زیاد و سنگین در شب باعث بروز استرس طولانی مدت و احساسی به هنگام خواب میشود.
? خشم خود را کنترل کنید: غذاهای تهیه شده از آرد سفید، مصرف زیاد نشاسته یا نان سفید میتواند منجر به بروز حساسیتهای عصبی شود. در نتیجه مصرف این قبیل مواد غذایی، پرخاشگری و برخی از رفتارهای افسردگی را موجب می شود. در عوض سبزی تازه بخورید و آب زیاد بنوشید تا احساسات سمی مانند خشم و استرس از شما دور شود.
? ویتامین ب کمپلکس مصرف کنید: این ویتامین حافظه را تقویت میکند. از غذا و سبزیجات غنی از این ویتامین مصرف کنید. لازم به ذکر است که مواد غذایی نشاستهای و نان سفید تاثیر مطلوب این ویتامین برای حفظ سلامت حافظه را خنثی میکند.